Revagroup.io öppnar internationellt kontor i London

England blev en viktig marknad för Revagroup.io under 2022. London är också den första av flera strategiska platser i världen där Revagroup.io öppnar ett internationellt kontor.

Det händer mycket på Revagroup.io. På mindre än fem år har företaget vuxit från 2 till över 80 anställda, och driver idag 35 fastighetsportaler i fler än 20 länder i såväl Europa och Skandinavien som Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Även om Revagroup.io inledningsvis valde att etablera sig på den skandinaviska och europeiska marknaden före Storbritannien, har det sistnämnda genom Brexit den 1 januari 2021 visat sig vara en nyckelplats för företagets internationella lansering.

Faktum är att London har blivit en del av en strategisk satsning på att locka de bästa medarbetarna till andra lokala marknader. Vd Jan Revald förväntar sig därmed att London-kontoret kommer att växa snabbare än den brittiska verksamheten under de närmaste åren.

”Arbetsmarknaden i Danmark är glödhet. När vi lägger ut platsannonser får vi inte många ansökningar. Vi har anställt 40 nya medarbetare under de senaste 12 månaderna, och bara 2–3 av dem kommer från Danmark. London är en metropol med många internationella företag och en enorm talangpool. Det har varit en klar fördel för oss medan vi fortsätter att växa internationellt.”

Att London är så mångkulturellt gör det samtidigt lätt att även hitta medarbetare som kan serva andra marknader världen över.

Storbritannien bland topp 10

Även om England inte är Revagroup.ios huvudsakliga marknad hör landet till de 10 främsta.

”Efter bara några månader känner jag mycket starkt att det är rätt beslut att etablera ett företag i Storbritannien. På så sätt kommer vi mycket närmare den lokala marknaden i England, och det råder ingen tvekan om att den engelska marknaden kommer att vara bland våra tio främsta och passa bra in i vår övergripande verksamhet.”

Vilka har de största utmaningarna varit?

”Att starta företag i Storbritannien har faktiskt varit enkelt. Från att fatta beslutet till att ha ett bolag registrerat, rekrytera de första medarbetarna, hitta ett kontor osv. tog det allt som allt 3–4 månader. Vi använde CPIE Services för att registrera bolaget och sköta allt som hänger ihop med det. Det var bara lite extra att ta hand om när det gäller löner, eftersom det är ett krav att erbjuda tjänstepension när man anställer brittisk arbetskraft. Men det har inte varit något egentligt problem.”

Huvudkontor i London

Eftersom Revagroup.io har varit baserat i Danmark ligger huvudkontoret fortfarande i Köpenhamn. Men Jan Revald utesluter inte möjligheten att London-kontoret kan bli företagets internationella huvudkontor.

”De medarbetare som vi rekryterar nu kommer ofta från företag som har gjort en liknande resa, men som har kommit lite längre än vi. Många företag blir så småningom för stora och rigida för vissa medarbetare, och det är en fördel för oss nu”, säger Jan Revald, och tillägger:

”I Köpenhamn finns det inte jättemånga företag som har gjort samma tillväxtresa som vi gör nu. I London kan vi dra nytta av erfarenhet som vi inte själva har, vilket är en bonus. Det är bara ytterligare ett skäl till att förlägga vårt internationella huvudkontor här i framtiden.”

Räknar med stor tillväxt

2021 gjorde Revagroup.io en total vinst på strax under 1,2 miljoner euro. Under 2022 räknar ledningen med en vinstökning på 50 %, och en fördubbling av intäkterna mot förra året. 2024 förväntar sig Jan Revald att Revagroup.io kommer att nå en omsättning på 40 miljoner euro. Därmed ser han optimistiskt på framtiden – energikrisen och den höga inflationen till trots.

”Folk måste fortfarande flytta – ihop eller isär, till och ifrån studentbostäder osv. I vår bransch ser vi inga tecken på någon kris. Vi förväntar oss också att växa från tre anställda i London idag till 15–20 anställda 2024.”

Internationell gemenskap med andra danskar

Även om Revagroup.io är baserat i London, har Jan Revald fortfarande en stark önskan om att skapa en internationell gemenskap med andra danska och nordiska företag.

Jan Revald ser stora synergier i att slå sig ihop med andra danska eller nordiska teknikföretag som har liknande ambitioner och därför är redo att etablera sig på den brittiska marknaden. Drömmen är att öppna ett eget kontor tillsammans med liknande nystartade företag från Danmark och övriga Norden.

”Just nu söker vi andra företag som är intresserade av att bygga upp en gemenskap i London – en gemensam bas för våra anställda, där vi också kan utbyta erfarenheter och kunskaper och dra nytta av delade tjänster som reception, löneavdelning, rekrytering, mötestjänster eller andra gemensamma funktioner som passar och kan stärka verksamheten”, säger Jan Revald.

3 praktiska tips för att starta företag i England

1. Ta hjälp med starten
”Ägna dig åt det som du själv är bra på, och ta hjälp där det behövs. I samband med att vi skulle starta ett företag i England var det ett självklart val att ta hjälp av CPIE Services. Det är en bra tjänst där man får professionella svar snabbt. Vi skulle förmodligen ha klarat att göra det själva och troligen sparat pengar, men till syvende och sist tror jag inte att vi hade sparat något i praktiken med tanke på hur mycket tid och arbete det skulle ha krävt. Snarare tvärtom! Det här har både varit enkelt och smärtfritt.”

2. England är ett enkelt land att starta företag i
”Jämfört med till exempel Frankrike eller Finland är England ett land som det är lätt för danskar att komma in i. Det engelska sättet att tänka och ta sig an olika saker ligger inte så långt från danskarnas. Och vi danskar är väl omtyckta av engelsmännen. För oss har det varit ett nöje att komma till England – och bara en bonus att vi kan flyga till London på en timme från Köpenhamn och få tillgång till en mycket större marknad. Eftersom vi redan är verksamma utanför EU har Brexit inte varit något hinder, men det är möjligt att det innebar att vi kom igång något senare än väntat.”

3. Talangpoolen är större i en metropol
”När man har ett internationellt företag kan det vara en fördel att leta efter arbetskraft på den plats där talangpoolen är som störst. Utbudet på kvalificerad personal är mycket större i London än i Köpenhamn. Därför har vi märkt att chansen att hitta en bra matchning för både oss och personalen är betydligt större.”

Om Revagroup.io

Revagroup.io grundades 2018 och hanterar för närvarande 532 145 hyresannonser internationellt. Revagroup.io optimerar och effektiviserar processerna för hyresgäster och hyresvärdar på fastighetsmarknaden i över 20 länder, genom fler än 35 bostadsportaler och för över 8 miljoner användare i månaden (hyresgäster och hyresvärdar).

Revagroup.io

Related Posts