Firma i Holland

Holland

Nederländerna är känt över hela världen för sina fördelar för entreprenörer. Nederländerna är det tredje bästa landet i världen för företag. Det har det högsta antalet dubbelbeskattningsavtal och är medlem i EU.

Vem som helst kan äga ett nederländskt aktiebolag, och om du funderar på att starta ett företag i Nederländerna är det mest föredragna valet ett BV-företag (slutet/privat företag jämförbart med det engelska aktiebolaget Ltd.). Grunden kan vara tidskrävande och kräver en del förberedelser.

När du startar ett nytt företag eller expanderar företag i Nederländerna är det viktigt att följa både nationella och europeiska bestämmelser och ansöka om alla nödvändiga affärstillstånd eller licenser, som varierar från sektor till sektor. Vissa sektorer är strängare reglerade än andra, till exempel finanssektorn, där finans- och FinTech-företag kräver licenser och registrering. Även om du driver ett litet IT-företag, en kreativ byrå eller en advokatbyrå är det värt att kolla upp de regler och tillstånd som krävs för alla typer av professionella tjänster.

Start av verksamhet i Nederländerna

Etableringen av ett BV-företag i Nederländerna skiljer sig något från andra jurisdiktioner och reglerna är mycket strikta. En lokal direktör är inte strikt obligatorisk, men en nödvändighet för smidig företagsadministration och momsregistrering. En lokal revisor eller bokförare kan ta denna roll vid behov och sköta redovisningen och andra tjänster. Momsregistrering ingår i processen, som kan ta cirka två månader.

Fördelarna med att starta ett företag i Nederländerna

 • Med avsevärt låga bolagsskattesatser är skatteförmånerna en betydande anledning till att expandera verksamheten till Nederländerna. När du har registrerat din verksamhet kommer du att beskattas för de vinster du har genererat.
 • Ingen mervärdesskatt (moms) för transaktioner mellan EU:s medlemsländer
 • Aktiekapitalet i ett BV-bolag (aktiebolag) börjar på 1 EUR, men vanligtvis från 100 till 1 000 EUR
 • Ett BV-bolag kan endast ha registrerade aktier och aktieägare är inte personligen ansvariga för handlingar som utförs i bolagets namn eller för dess räkning och kan inte heller vara skyldiga att tillhandahålla mer medel än den del av kapitalet som de har tagit.
 • Årlig deklaration ska lämnas till Handelskammaren (KvK), men det tillkommer INGEN förnyelseavgift
 • 93% av holländarna talar engelska, av vilka många också behärskar tyska och franska
 • Den holländska ekonomin har varit stabil i flera år och fortsätter att uppleva en stadig tillväxt som den åttonde största importören av varor i världen.
 • Landet välkomnar utländska entreprenörer och investerare
 • Nederländerna lockar många internationella företag med sin stabila lagstiftning och politik samt utmärkta internationella relationer
 • Nederländerna har en fantastisk infrastruktur inom både transport och IT
 • Det är porten till Europa, som ligger i utkanten av EU med nästan den största hamnen i världen, hamnen i Rotterdam och Amsterdam för att ta emot varor från hela världen för att distribueras till Europa

1

Vill du ha mer?

Vi kommer att kontakta dig inom 24 timmar

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder