Internationellt bankkonto

Eftersom många internationella företag är registrerade som holdingbolag används deras bankkonton inte på samma sätt som ett bankkonto för aktiv drift.

Ett internationellt bankkonto fungerar lite annorlunda mot ett traditionellt bankkonto. Bankkontot behöver inte vara beläget i samma jurisdiktion som holdingbolaget, och är normalt inte avsett för dagliga inkommande och utgående transaktioner.

Det används oftast i samband med ett internationellt holdingbolag. Vissa banker använder inte SWIFT-/IBAN-systemet, så eventuella belopp som överförs till ditt konto går genom en korrespondentbank som hanterar transaktionen för den internationella bankens räkning.

Det är oftast inga problem med den här typen av transaktioner, men det krävs viss ytterligare dokumentation i form av en faktura och några transaktionshandlingar. Det är därför bäst att bara överföra större summor några få gånger per år.

För ett internationellt bankkonto utfärdas normalt ett MasterCard-kort eller Visa-debetkort som tas emot över hela världen.

1

Vill du ha mer?

Vi kommer att kontakta dig inom 24 timmar

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder