Engelskt bankkonto

Ett engelskt bankkonto är ett vanligt företagskonto där alla (dagliga) in- och utbetalningar för företaget sker. Det finns vanligtvis ett Visa-debetkort kopplat till kontot, som kan användas för vanliga företagsinköp. Varje engelsk bank har dessutom en pålitlig internetbank. Ett vanligt girokonto för företag står normalt i pund (GBP), men andra valutor kan ibland vara tillgängliga. Engelska bankkonton för företag använder SWIFT-systemet, och du får BIC- och IBAN-nummer för internationella transaktioner. 

1. Vilka krav gäller för att få öppna ett engelskt företagskonto?

Om du inte bor och arbetar i Storbritannien är det svårt att öppna ett företagskonto hos någon av de större bankerna. Styrelseledamoten för det engelska företaget måste vara bosatt i Storbritannien, och i vissa fall krävs två styrelseledamöter som båda är bosatta där. Det finns dessutom flera andra specifika krav beroende på din individuella situation och företagsstruktur.  

2. Hur lång tid tar det att öppna ett bankkonto i England?

Räkna med att det tar flera veckor – ibland månader – att öppna ett engelskt bankkonto.

3. Måste jag vara närvarande personligen för att öppna ett bankkonto för mitt företag i England?

I vissa fall ja, men i allmänhet görs ansökningen online. Vissa banker begär en video som du spelar in med din mobiltelefon där du tar en selfie och håller ditt pass bredvid ditt ansikte.

4. Är det möjligt att öppna ett företagsbankkonto utanför Storbritannien?

Ja, CPIE Services samarbetar med en rad banker utomlands som kan hjälpa till med det här. Det finns särskilda krav att uppfylla, som varierar från bank till bank.

5. Vilka engelska banker samarbetar ni med?

CPIE Services samarbetar med flera engelska och internationella banker.

Revagroup.io
Steinway Lyngdorf
VOCZero
1

Vill du ha mer?

Vi kommer att kontakta dig inom 24 timmar

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder